BD Imkerdag zaterdag 12 maart 2022

Wat voor imker wil ik zijn?

Wat voor imker wil ik zijn? Deze vraag staat centraal tijdens de landelijke BD imker-dag op 12 maart 2022.

Het landelijke programma is online, je kunt daaraan live deelnemen in de regio-groep of via een Zoom verbinding thuis. In beide gevallen sta je via Zoom in verbinding met het centrale programma.

Gastspreker is Jacqueline Freeman, auteur van “Het lied van de bij“. Haar Engelstalige lezing is van tevoren opgenomen en in het Nederlands ondertiteld.
Onze vragen en opmerkingen worden live door haar beantwoord, er is vertaalhulp aanwezig.

Programma

Ochtend 10.30 – 12.30

Tijdens de gezamenlijke opening staan we via Zoom online in contact met elkaar. We bekrachtigen de onderlinge verbinding door een gezamenlijke activiteit met bijenwas te doen.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek over het thema “Wat voor imker wil ik zijn?” Uitgangspunt daarbij is een filmpje of presentatie van een imker uit de regio en een aantal gespreksvragen.

Wanneer je deelneemt aan de regio bijeenkomst, heb je deze uitwisseling van ervaringen, gedachten en gevoelens live met andere imkers uit je regio.

Deelnemers die vanuit huis meedoen gaan online in groepjes met elkaar in gesprek in de zogenaamde ‘breakout-rooms ‘. Dit wordt centraal geregeld. (Als je geen ervaring hebt met Zoom, is dat geen probleem, we helpen je daar mee op weg.)

Middag 13.00 – 16.00

We bekijken gezamenlijk de lezing van Jacqueline Freeman (Engels gesproken Nederlandse ondertiteling)

Daarna gaan we de lezing bespreken in de hierboven genoemde regio-bijeenkomst en in de online breakout-rooms.

Vragen kunnen via de chat ingediend worden en Jacqueline Freeman zal deze later in de middag via een live online verbinding beantwoorden. Vertaalhulp is aanwezig

Het volledige programma ontvang je na de bevestiging van je deelname.

Praktische informatie

  • Tijdens het bestelproces wordt gevraagd of je aan een live regiobijeenkomst wilt deelnemen. Je kunt de regio van je keuze aanvinken of aan geven dat je nog niet weet welke regio het beste bij je past. We nemen dan contact met je op.
  • Kies je er voor om thuis deel te nemen via een Zoom verbinding, en heb je daar vragen over, bijvoorbeeld omdat je daar geen of weinig ervaring mee hebt, dan helpen we je graag op weg. Je kunt ons mailen op activiteit@bdimkers.nl
  • Wil je graag het boek Lied van de bij van Jacqueline Freeman lezen? We hebben de uitgever van het boek bereid gevonden om het gratis te versturen. Bij de bevestiging van je deelname aan de BD Imker-dag, ontvang je de link waarmee je het boek kunt bestellen.
  • De bijenwas wordt aan de regio coördinatoren en aan de individuele thuis-deelnemers toegezonden. Daarom is het van belang je tijdig op te geven. Wanneer je je als thuis-deelnemer na 6 maart aanmeldt, kunnen we je helaas geen bijenwas meer toesturen.

Klik hier om je aan te melden voor de BD imker dag